Kritiek leveren & aanvaarden

Go down

Kritiek leveren & aanvaarden

Post by Silvermoon on Fri Jan 06, 2017 5:50 pm

Kritiek - een goed hulpmiddel om jezelf verbeteren! Omdat er in De Bibliotheek custom projecten staan, is het belangrijk om even stil te staan bij kritiek leveren en kritiek aanvaarden.

Kritiek leveren:
Kritiek leveren kan customizers helpen om zichzelf te verbeteren in customizen en painten. Echter, hou er rekening mee dat iemand waarschijnlijk ontzettend hard heeft gewerkt aan een bepaald model. Ze zijn trots op hun kunstwerk, en willen het graag met anderen delen. Hou dit in gedachten voordat je begint met kritiek leveren.

Een goede manier om kritiek te leveren is om niet alleen maar negatieve dingen aan te duiden, maar juist ook positieve dingen. Zo kan je eerlijk zijn over de dingen die je minder mooi vindt, terwijl je ook de dingen aanwijst die je wel mooi vindt. Dit is aanmoedigend voor customizers, en tegelijkertijd leren ze wat ze op hun volgende custom beter kunnen doen.

Wees niet bang om kritiek te leveren, maar doe dit op een manier die voor jouw en de persoon die de kritiek te horen krijgt, aangenaam is.

Kritiek aanvaarden:
Zoals hierboven gezegd is, kan kritiek je goed helpen om jezelf als customizer te verbeteren. Het is begrijpelijk dat het niet altijd makkelijk is om kritiek te krijgen, maar probeer kritiek altijd goed op te vangen. Hou in gedachten dat de persoon die jouw kunstwerk bekritiseert je alleen probeert te helpen, en dat hij/zij ook zijn/haar best heeft gedaan om goede kritiek te schrijven. Het is namelijk niet makkelijk om op een goede manier opbouwende kritiek te leveren.

Mocht je het niet eens zijn met de kritiek die je hebt ontvangen? Neem de kritiek met een korreltje zout. Het kan soms lijken of kritiek persoonlijk of 'aanvallend' bedoeld is, maar dit is vaak niet zo. Probeer kritiek niet persoonlijk op te vatten, en kijk altijd objectief of de geleverde kritiek goed advies bevat. En lever geen kritiek ('tegenaaval') op de persoon die jouw kunstwerk bekritiseert.

Wil je liever geen kritiek ontvangen? Vraag er dan niet om in je topic. Als je in je bericht zet dat je graag advies en meningen wil, kan je verwachten dat mensen die ook geven.

En om af te sluiten, vergeet niet dat het om jouw eigen kunstwerk gaat. Uiteindelijk ben jij degene die mag beslissen of je er iets aan wil veranderen. Als je iets niet wil veranderen, wees daar dan ook eerlijk over.


Zo, nu we allemaal weten hoe we goed kritiek kunnen leveren en aanvaarden zal De Bibliotheek een leuke en leerzame omgeving zijn om je customs the showen Smile

_________________
Zoraida Tack - Arabisch tuig voor modelpaarden
avatar
Silvermoon
Admin
Admin

Aantal berichten : 12
Registratiedatum : 2017-01-02
Leeftijd : 22
Woonplaats : Leiden

View user profile http://modelpaardenpraat.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum